Svenska Cupen V55 2011

Som segrare i Svenska Cupen V55 2010, var SSÖ direktkvalificerade till finalspelet 2012 som gick av stapeln i Skövde helgen 12 – 13 november.

SSÖ uttagningskommitté hade nominerat följande spelare: Gunhild Carlén, Gerd Tunje, Jan-Åke Brandt, Göran Carlén, Arne Efraimsson, Hans Johansson, Reino Lindberg och Eddy Persson. Tyvärr tvingades Reino på fredagen att lämna återbud till tävlingen. Lars-Olov Ahlberg anslöt under lördagen och kompletterade laget.

Finalspelet inleddes på lördagen med gruppspel i två grupper om fyra lag. Varje lagmatch bestod av 1 mixed trippel, 1 trippel, 1 mixed dubbel samt 2 dubbelmatcher. SSÖ blev lottade att möta Boulsjevikerna från Stockholm, Sandsbro AIK från Växjö samt Roxen Pétanque Club från Linköping. Åt Boulsjevikerna fanns inget att göra åt, då de vann alla sina 3 lagmatcher. Desto jämnare var det mellan övriga lag i gruppen, som samtliga hade en lagvinst. Således blev matchkvoten avgörande, vilket innebar att Sandsbro AIK gick vidare till semifinal.

Att banorna i Skövde är svåra att bemästra vet alla som varit där och spelat, vilket innebär att skyttet ofta blir matchavgörande. Tyvärr lyckades vi inte nå upp till normal standard i skyttet, så det blir att intensifiera skytteträningen. SSÖ kommer igen nästa år!

Related Images:

Det här inlägget postades i Tävlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentarer är stängda.