Lag-DM 2011-12-03

Wästgöta-Dals Bouleförbud hade gett SSÖ uppdraget att arrangera årets Lag-DM, som spelades i helgen i Borås Boulecenter.

Lag-DM avgörs i två klasser, Öppen och V55. Lagen ska bestå av 4 spelare och det ska vara minst en spelare av varje kön. Grupp- och monradspelet avgörs genom 2 dubbelmatcher, varav en mixed, samt en mixed trippel och en singelmatch. Vinst i trippelmatchen gav 2 poäng, övriga 1 poäng.

I Öppen klass kom 8 lag till start och de 4 finallagen togs fram via gruppspel. Det blev en sen historia, prisutdelningen skedde strax före kl 22. Segrade gjorde Borås Petanque Sällskap med Christina Svensson, Jari Ilomäki, Peder Aronsson och Christer Lenson i laget, vilka finalbesegrade Tage Axelsson, Lars-Gunnar Andersson, Karin Bergström och Thomas Efraimsson från Sansjö Bouleklubb.

Resultat Öppen klass

1. Borås Petanque Sällskap

2. Sansjö Bouleklubb lag 3

3. Sansjö Bouleklubb lag 2

4. Club Boule la Pomme De Pin lag 3

V55 samlade hela 21 lag där de 8 finallagen togs fram via 3 monradspel. Här gick spelet något snabbare, prisutdelningen var klar strax efter kl 20. Segrade gjorde Sansjö Bouleklubb med Gunhild Carlén, Eddy Persson, Hans Johansson och Jan-Åke Brandt, som i fialen besegrade Kronäng med Sirkka och Kjell Petersen, Mona Larsson och Jan-Olof Caspersson.

Resultat V55

  1. Sansjö Bouleklubb lag 2
  2. Kronängs IF lag 1
  3. Dalsjöfors GOIF lag 2
  4. Borås Boule Club lag 1

Tävlingsledare var Göran Carlén och domare May-Britt Andersson, Skara. Förmodar dom var rätt trötta när spelet var avslutat. Snyggt jobbat!

Related Images:

Det här inlägget postades i Resultat. Bokmärk permalänken.

Kommentarer är stängda.