Nordic Petanque Weekend 2014-05-24

Snygg start av danskar och svenska veteraner

Eftersom det fortfarande dröjer några år innan Peter ”Bengan” Bengtsson passerat veterangränsen kunde de båda veteranlandslagsspelarna Leffe Bäckström och Simon Cohen (som värmde upp inför EM i Luleå genom att spela tillsammans med Bengan) inte kamma hem priset som bästa veteranlag. Det gick istället till hemmadistriktets May-Britt Andersson, Gerd och Bertil Tunje som tog sig till åttondelsfinal i B-slutspelet.
Bäckström, Cohen och Bengtsson tog en solklar plats i A-turneringen genom två 13-0-segrar. Att de på söndagsmorgonen värmde upp ordentligt inför åttondelsfinalen på centercourtbanan räckte emellertid inte när deras motståndare Joachim Andersson, Kristian Eklund och Jonas Jacobsen bemästrade densamma med sitt höga läggspel.
Solen var nu tillbaka. Faktum är att den återvände redan på lördagskvällen och att SMHI:s varning visade sig vara falsk – det kom aldrig någonting som påminde om monsunregn och med facit på hand hade spelet aldrig behövt avbrytas. Banorna torkade upp igen och på de hårda gångarna i Kyrkparken fick Andersson, Eklund och Jacobsen inte läggspelet att stämma som på centercourten. De danska landslagsspelarna kunde plocka hem en övertygande seger i kvartsfinalen.

Skrivet av Gerd Tunje

Related Images:

Det här inlägget postades i Resultat. Bokmärk permalänken.

Kommentarer är stängda.